Adventist Health Studies

Adventist Health Studies

Zes van de tot nu toe ontdekte blue zones zijn plattelands- en geïsoleerde leefgemeenschappen, maar de stad Loma Linda ligt midden in het stedelijke gebied van California. Voor onderzoek naar gezondheid in  Westerse stedelijke gebieden is dit interessant. Omdat hieruit blijkt dat gunstige factoren zoals rust en schone lucht niet alleen bepalend zijn voor gezondheid en lang leven.

Langjarig epidemiologisch onderzoek, van het Adventist Health Researchteam van Loma Linda Universiteit, heeft  bevestigd dat zevende-dagsadventisten in deze blue zone hun Amerikaanse medeburgers met 9-11 jaar overleven! Onderzoekers zeggen dat dit komt door hun overwegend plantaardig dieet, doordat zij niet roken en geen alcohol drinken, dat zij lichaamsbeweging als dagelijkse routine in hun leven inpassen en dat ze elke week een dag van rust hebben, die zij sabbat noemen.

Deze studies zijn niet onopgemerkt gebleven. Voor het meest recente onderzoekproject onder 96.000 Amerikanen en Canadezen, heeft het onderzoeksteam een subsidie van 5,5 miljoen USD ontvangen van The National Institute of Health en The National Cancer Institute.

De adventistische gezondheidsstudies hebben ook belangrijke inzichten opgeleverd over de gezondheid van minderheden in Amerika, die vaker te kampen hebben met gezondheidsproblemen als gevolg van levensstijlkeuzes.